Range med Top Tracer och puttinggreen öppen.
Receptionen öppen 8:30-16 måndag till fredag

Bunkrar

Bunkrar

Bunkrar

På måndag 30/5 kommer en spännande leverans till klubben. Om du ser ett antal pallar med något konstigt nedanför verkstaden så är det material till våra bunkrar. Vi kommer att bygga alla bunkrar med ”torvade” (eller reveterade som det egentligen heter) bunkerkanter vilket är ett klassiskt byggnadssätt men som kommer att byggas på ett modernt sätt hos oss. Ett byggnadssätt som skapar hållbara och underhållsfria bunkrar. Initialt nu när vi bygger kommer det bli aningen dyrare än att bygga bunkrarna på traditionellt sätt men det löpande underhållet blir väsentligt billigare. Om du tex spelat på Frösåker GCC, Ljunghusen GK, Kristianstad GK eller Mälarö GK så har du kanske noterat denna lösning.

Fördelarna är flera:

⚬ Snyggt

Det blir en mycket snygg konstruktion som håller sig över tid. Med tiden kan det möjligen växa mossa på kanten och lägga sig sand från våra bunkerslag men det är bara borsta bort om man vill behålla det ursprungliga utseendet. Mossan ger annars en mycket fin patina så sannolikt blir de bara snyggare med tiden.

⚬ Underhållsfria

Till skillnad från vanliga bunkrar behöver inte bunkerkanterna skäras årligen. Här kommer vi spara löpande driftskostnader i framtiden. Att skära alla bunkrar en gång motsvarar ungefär 4 personers arbete en hel vecka. För att hålla hög kvalité på bunkrarna bör de skäras flera gånger per år något som har varit svårt för oss att hinna med.

⚬ Behåller formen

Eftersom kanterna inte skärs så ”växer” inte bunkern in mot greenen och förändras i form över tid. Även höjdmässigt behåller bunkerkanten samma höjd.

⚬ Långsiktig konstruktion

En bunker byggd på detta sätt håller betydligt längre än en vanlig bunker vilket gör att vi i framtiden kan investera våra pengar i annat än att bygga om bunkrar som behöver renoveras. Livslängden beräknas till över 20 år utan underhåll.

⚬ Hållbarhetstänk och återvinning

Bunkerkanten konstrueras av återvunnen konstgräsplan så gamla fotbollsplaner får ett nytt användningsområde.

Konstgräset skärs ned i rektangulära rutor som sedan staplas lager för lager i bunkerkanten, mellan varje lager så fylls det på med sättsand för att skapa en stabil konstruktion. Översta lagret är vanligt gräs så konstgräset byggs in helt och det är bara sidan som syns i bunkerväggen. Våra bunkerkanter kommer i normalfallet vara ca 15-20 cm höga i framkant och ca 5-10 cm i bakkant med denna konstruktion. Bifogar två bilder för att illustrera hur det går till när de byggs och ungefär hur det kommer se ut hos oss i framtiden. Under juni kommer vi bygga de första bunkrarna så då kan du se ”live” hur det går till och hur det ser ut.